Potaje de lentejas, setas y morcilla de Burgos

Potaje de lentejas, setas y morcilla de Burgos

Hey everyone, I hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Potaje de lentejas, setas y morcilla de Burgos. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Potaje de lentejas, setas y morcilla de Burgos is one of the most favored of recent trending foods on earth. It's appreciated by millions daily. It is easy, it is quick, it tastes delicious. Potaje de lentejas, setas y morcilla de Burgos is something that I've loved my whole life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Potaje de lentejas, setas y morcilla de Burgos, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Potaje de lentejas, setas y morcilla de Burgos delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Potaje de lentejas, setas y morcilla de Burgos is 4 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Potaje de lentejas, setas y morcilla de Burgos estimated approx 120 minutos.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Potaje de lentejas, setas y morcilla de Burgos using 11 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Las legumbres tienen un enorme recorrido en la cocina española. Los gustos están equilibrados. Habrá quien tenga preferencia por los garbanzos, otros se decidirán por las alubias y sin duda también las lentejas tendrán adeptos. En este blog se han presentado recetas de garbanzos y de alubias, de manera que ahora le toca a las lentejas.
Por supuesto que cualquier ama de casa o cocinillas como yo es capaz de hacer este plato, pero bueno, por si alguien no sabe qué comida hacer un día de estos, aquí va un plato contundente. Pues eso, allá vamos.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Potaje de lentejas, setas y morcilla de Burgos:

  1. 500 g lentejas
  2. 2 tomates grandes pelados
  3. 2 puerros
  4. 1 cebolla mediana
  5. 200 g setas
  6. 1 punta o un hueso de jamón
  7. 1 morcilla de Burgos
  8. 2 litros agua
  9. 5 cucharadas aceite de oliva virgen extra
  10. 2 cucharadas anís
  11. Pimienta y sal

Steps to make to make Potaje de lentejas, setas y morcilla de Burgos

  1. Se ponen las lentejas a remojo en agua fría la noche anterior. Cuando vayamos a hacer el potaje las sacamos del agua, las echamos en la cazuela en que deseemos elaborar la receta junto con el hueso de jamón, añadimos litro y medio o dos litros de agua y dejamos cocer unos 90 minutos.
  2. Mientra se cuecen las lentejas, vamos con el resto. En una sartén con el aceite indicado, cuando esté bien calentito, añadimos la cebolla y los puerros muy pero que muy picados o no tanto, como os venga en gana, y una pizca de sal. Ya sabéis, cuando vayan transparentando añadís los tomates, que también habréis picado muy finamente en forma de pequeños cuadraditos.
  3. Cuando veamos que este sofrito (o como queráis llamarlo) va medianamente hecho añadís las setas troceadas y la morcilla desmenuzada.
  4. Dejad que rehogue todo este conjunto unos 15 minutos, o cuando vuestra despejada mente os diga que la cosa ya está quedando olé.
  5. Mirad si las lentejas están cocidas. Usad una pequeña cucharilla y soplad para no quemaros. Luego no digáis que no estáis avisados. ¿Que ya están cocidas? Pues no lo penséis dos veces, rectificad la cantidad de caldo si están muy ralas y luego añadid a las lentejas todo ese conjunto que habíais rehogado. Probad otra vez por si tenéis que rectificar de sal, y añadid las dos cucharadas de anís.
  6. Emplataremos en un plato hondo, para que el personal no se quede con hambre. El hueso o punta de jamón lo troceamos y ponemos un poquito en cada plato, para que nadie proteste.
    Ya lo tenemos emplatado. Fijaos qué pinta tiene el potaje

As your experience as well as confidence expands, you will find that you have a lot more all-natural control over your diet and adapt your diet to your personal tastes over time. Whether you want to offer a dish that makes use of fewer or more components or is a little more or less zesty, you can make simple changes to attain this goal. To put it simply, start making your dishes on schedule. As for standard food preparation abilities for novices you do not require to learn them yet only if you understand some simple food preparation strategies.

This isn't a total guide to quick and also simple lunch recipes yet its good food for thought. Hopefully this will get your innovative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family members without doing a lot of heavy meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this special food Steps to Prepare Speedy Potaje de lentejas, setas y morcilla de Burgos. Thanks so much for reading. I'm sure that you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Hamburguesas de porotos,lentejas y arroz con mix de semillas

Ensalada de Lentejas con arroz y brotes tiernos

Lentejas al escabeche